Ads

Bizi İnstagramdan takip edin

Popüler Gönderiler

İnternette Para Kazandıran Siteler 2021

 

İnternette Para Kazandıran Siteler 2021

 İnternette Para Kazandıran Siteler 2021

1.Upwork’ten Para Kazanma

internetten para kazanmak

Serbest şekilde internet işleri yapmak istiyorsanız, iş bulmak için Upwork adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz. Burada mutlaka size göre bir iş çıkacak. Çünkü bu site internetten para kazanma siteleri arasında yer alan en önemli sitelerden.

Serbest şekilde derken herhangi bir yere bağlı kalmadan iş geldikçe çalışma şeklindeki çalışmadan bahsediyorum. Buna freelancer da deniyor.

Freelancer olarak çalışmaya karar verdiğinizde, internetten nasıl para kazanırım diye düşünmenize gerek yok. Upwork’e giriyorsunuz ve kendinize iş arıyorsunuz. Upwork’e işverenler, iş ilanı veriyorlar ve iş almak isteyen freelancerlar girip oradan kendilerine iş bulabiliyorlar.

Siteyi kullanabilmek için İngilizce bilinmesi gerekiyor. En azından orta seviyede İngilizceniz olursa siz de rahatça Upwork’ten iş bulabilirsiniz.

Upwork’te ne tür işler bulabilirim diyenler için birkaç örnek vereyim.

nternet alanında yani website, tasarım işleri, fotomontaj, SEO işleri, Adwords işleri, dijital pazarlama ve diğer tüm dijital konularla ilgili iş bulabilirsiniz.

İş bulmak istiyorsanız, siteye girip üst kısımda bulunan arama butonuna tıklayabilirsiniz. Site İngilizce olduğu için arama kısmı da İngilizce. ‘’Find jobs’’ olarak karşınıza çıkan yere tıklayacaksınız. Burada dil de seçebiliyorsunuz. Yani yapılacak işlerin dilini. Turkish yani Türkçe’yi seçerseniz, Türkçe işler karşınıza çıkacak.

Mesela birisi İngilizce çevirmenlik yapacak birini arıyor. Yazıların bazıları Türkçe’den İngilizceye çevrilecek bazıları ise İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecek. Bunun için saatlik 15$ bütçe ayırmış.

Bir ilanda üretilen mobil uygulamanın Türkçe dil paketini yapacak biri aranıyordu. Bu iş içinse 100$ gibi bir bütçe belirlemişler.

Diğer bir ilanda ise Türkçe destek sunan bir websitesi için canlı chatte müşteri temsilciliği yapacak birini arıyorlardı. Bunun içinse aylık 700 dolar gibi bir bütçe ayarlanmış.

İşte tüm bu işlerden kendinize uygun olanı için site üzerinden başvuru yapabiliyorsunuz. Eğer ilan sahibi tarafından uygun görünürse, işi alabiliyorsunuz.

 2.Fiverr

internetten para kazanma siteleri

İnternetten para kazanma siteleri için başvurabileceğiniz bir diğer site de Fiverr. Peki Fiverr nedir?

Fiverr, dijital alanda iyi olan ve dijital alanda hizmet verenlerin olduğu bir platform. İnsanlar buraya girerler ve hangi işe ihtiyacı varsa araştırırlar ve işi verirler. Orada ilan vermiş uzmanlar da işleri yapar ve teslim ederler.

Bu sistem Upwork gibi. Dijital alandaki yeteneklerinizi burada kullanabiliyorsunuz. Mesela grafik tasarımda iyiyseniz, oraya girip ilan verebilir ve iş alabilirsiniz.

Sadece grafik tasarım değil, video düzenleme, afiş tasarımı, site tasarımı, çeviri, reklam hizmetleri, animasyon gibi birçok alanda buradan iş bulabilirsiniz.

Tabi ki bu sistemlerden iş bulabilmek için İngilizcenizin en az orta seviyede olması gerekiyor. Böyle bir şart yok ama İngilizceniz iyi olursa sistemi daha iyi idare edip, daha çok iş bulabilirsiniz.

İngilizceniz iyi değilse şimdiden geliştirmeye başlayın derim. Çünkü internetten para kazanmak için İngilizce her zaman size avantaj olacaktır.

Peki Fiverr’da ilan verip para kazanacak bir özelliğiniz yoksa ne yapacaksınız? Üzülmeyin, eğer buradan para kazanabilecek bir alana ilginiz varsa, gidip kurs alarak o işleri öğrenebilirsiniz. Mesela Youtube ya da Udemy’den kurslar alıp, bir alanda uzmanlaşabilirsiniz.

Buradaki dezavantaj ucuza çalışan çok sayıda Hintli ile rekabete girecek olmanız.

3.Stok Müzik ve Stok Video Satarak Para Kazanma

Dijital cihazların yani dijital dünyanın büyümesiyle stok müzikler ve stok videolar daha çok kullanılmaya başladı. Böylece bunların üzerinden para kazanmak da güzel bir internetten para kazanma yöntemi haline geldi.

Eğer siz de müzik veya video üretebiliyorsanız, bunları internet üzerinden kolayca paraya çevirebilirsiniz. Nasıl mı?

Ses veya video üretiyorsunuz ve bunu yüksek kalitede kaydediyorsunuz. Daha sonra çeşitli platformlara yüklüyorsunuz ve satışa çıkarıyorsunuz. Mesela üreteceğiniz sesleri, Audiojungle gibi bir platformda satışa çıkarabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse, korna sesi, doğa sesleri, cihaz sesleri, gülme sesleri gibi üretimler yapabilirsiniz. Bunları piyasa araştırması yapıp, 1-2 dolara satışa koyabilirsiniz.

Özellikle mobil uygulamalar için ses efektleri, çizgi filmler için sesler,  önemli ölçüde ilgi görmektedir.

Bunların dışında video giriş müzikleri de ilgi çekmektedir.

Eğer video üretmek isterseniz, o videoları da Videohive ya da Photodune gibi platformlarda paylaşabilirsiniz. Video introları genelde çok tutmakta.

4.Oyun Skin Alım Satımı ile Para Kazanma

Online oyunlar artık hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Evde, işyerinde, otobüste, metroda ve diğer yerlerde birçok kişinin eline telefonu ya da bilgisayarı alıp online oyun oynadığını görebilirsiniz. Peki neden bunu paraya çevirmiyosunuz?

Online oyunlarda hesapların, itemlerin satıldığını daha önce duymuşsunuzdur. Hatta bunun için büyük paralar verildiğini de görmüş biriyim.

Siz de oyun hesapları ya da itemlerini alıp satarak netten para kazanabilirsiniz. Bunlardan biri de skin alım satımı.

Skin nedir? Skin, oyunlardaki itemlerin yani silah ve diğer materyallerin görselliklerini değiştiren tasarımlardır. Yani itemler olduğundan daha farklı daha güzel görünmektedir. Yalnız ürünlerin özellikleri değişmez sadece görünüşleri değişir.

Örneğin CS:GO’da SSG 08 adlı bir silah var. Bu silahın birçok skini var. Bu skinleri silaha uyguladığınızda silahın görüntüsü baya değişir ve ilgi çekici olur. Tabi ki silahın işleyişi ve özellikleri aynı. Skin, silaha ekstra bir üstünlük katmıyor.

Özelliği değişmiyorsa neden para veriliyor? Oyunu sevenler, oyunda prestij kazanmak, karizmatik görünmek için bu özellikleri alıyorlar.

Skin alım satımı özellikler PubG, Cs: Go gibi oyunlarda çok olmakta. Bu oyunları oynadıysanız ya da duyduysanız belki bilirsiniz. Bilmeseniz bile buradan para kazanabilirsiniz. Peki nasıl para kazanacağım?

Steam market isimli siteye girip, skinleri takip edeceksiniz ve fiyatlar uygun göründüğünde alacaksınız ve fiyat yükseldiğinde satacaksınız. Aynı borsa gibi. Ayrıca fiyatları incelemek için grafik de mevcut.

steam-markets

Fakat belirtmeliyim ki burada alım satım yaparken kullandığınız para gerçek para değil bir nevi oyun parası. Oyun paranızı biriktirdikten sonra da çeşitli sitelerde bu paraları gerçek paraya çevirebilirsiniz.

Opskins ve Bynoname gibi siteler bu sitelere örnek. Buraya oyun paranızı belirli fiyattan koyuyorsunuz ve satıldığı takdirde hesabınıza gerçek para olarak yansıyor.

Saçma gibi gelebilir ama bu oyunlara bağımlı olanlar olduğu sürece buradan çok para kazanılabilir. Keza kazanları da gördüm.

5.Twentify ile Para Kazanma

internetten para kazanmak

Twentify nedir? Twentify, genellikle büyük şirketlerin şubelerini denetlemek için kullandığı bir uygulamadır. Burada şirketler, kendi ekipleri tarafından değil de Twentify’dan buldukları 3. Kişilere şirketi denetletirler. Nasıl mı?

Örneğin Türkiye çapında hizmet veren bir kozmetik firması var ve bu firma yaptığı yeniliklerin ya da prosedürlerin uygulanıp uygulanmadığını görmek istiyor. Eğer şirket kendi bir denetleme ekibi kursa bu maliyetli olacağı için  Twentify gibi uygulamalar aracılığıyla denetleme işlemini gerçekleştiriyor.

Uygulamaya kaydolduktan sonra şirket size, şu şubeye git ve şu prosedürler uygulanıyor mu diye müşteriymiş gibi bak diyor. Ve siz de o şubeye gidip müşteri gibi davranıyorsunuz ve kriterlerin sağlanıp sağlanmadığını kontrol ediyorsunuz.

Kontrolleriniz Twentify’a yüklüyorsunuz ve o da şirkete iletiyor. Ardından da bu iş için verilen ücret sizin hesabınıza yatıyor.

Farklı bir para kazanma yöntemi olarak görünse de bu işi yapan çok kişi var. Ayrıca iş bulabilmek de Twentify ile kolay. Çünkü Türkiye’de hizmet veren birçok firma bulunuyor. Restoranlar, oteller, kafeler vs.

Hiç yorum yok