Ads

Bizi İnstagramdan takip edin

Popüler Gönderiler

Minecraft Strider'e (Yolgezer) Nasıl Binilir

 

Minecraft Strider'e (Yolgezer) Nasıl Binilir

  Minecraft'ın son çıkan 1.16 Nether temalı güncellemesinde birçok yenilikle beraber hoglinler de geldi.  Strider nasıl evcilleştirilir, Strider'e nasıl binilir, Strider nasıl sürülür, ne düşürürler, ne kadar hasar verirler gibi soruları yanıtlamaya çalışacağız.




Strider (Yolgezer) Nerede Bulunur


Minecraft'ta yeni gelen Striderlara (Yolgezer) Nether'da tüm biyomlarda (Nether Atıkları, Ruh Kumu Vadisi, Bazalt Deltası, Kızıl Orman, Çarpık Orman) lavın üzerinde rastlamak mümkündür. Striderlar çeteler halinde dolaşan mafya yaratıklardır.

Striderlar Ne Düşürür


  Java Edition'da yetişkin bir Strider'ı öldürdüğünüzde 0 ila 5 arasında ip düşürür. Servet büyüsü olan bir kılıcınız var ise servet başına 1 artar. Ayrıca öldüklerinde 1-2 XP (deneyim puanı) düşürürler. 

  Bedrock Sürümü'nde ise 2 ve 5 arasında ip düşürür. Servet büyüsü Bedrock Edition'da işe yaramaz. Bedrock Edition'da bir adet yolgezer öldürdüğünüzde 1-3 arasında XP (deneyim puanı) düşer.

Strider (Yolgezer) Yolgezer Nasıl Sürülür


  Yolgezerleri sürebilmek için önce gerekli malzemeleri edinin. Gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir.

İhtiyacınız Olan Malzemeler


  • Bir tane çarpık mantar
  • Eyer
  • Olta için kullanılacak 3 adet çubuk ve 2 adet ip


  Halihazırda bulunan Strider'e eyeri sağ tık yaparak üzerine yerleştirin. Not: Eyerler Minecraft'ta balık tutarken (düşük bir oranda), zindanlarda, Nether kalelerinde, spawner sandıklarında, tapınaklarda bulunabilir. Ardından üzerine binin. Üzerine bindikten sonra kendi kafasına göre hareket edecektir. Eğer onu siz yönlendirmek istiyorsanız bir adet olta yapın. Olta yapmak için 3 çubuk ve 2 ip gerekiyor. Daha sonra çarpık mantarlı olta yapmak için Nether'dan edindiğiniz çarpık mantarı çalışma masasında oltanın sağ alt çaprazına yerleştirin. Elde ettiğiniz çarpık mantarlı oltayı elinizde tutarak Yolgezer'i baktığınız yöne doğru sürebilirsiniz.

Striderlar Hakkında


  Striderlar lavda, karada hareket ettiğinden daha hızlı bir şekilde hareket ederler. Lavdan Çıkınca rengi değişir, sinirlenirler ve daha yavaş hareket etmeye başlarlar. Hız büyüsünden etkilenirler. Eğer bir stridera çarpık mantar verirseniz üreyerek yavru bir strider oluşur. Ayrıca bu üremenin sonunda 1-7 xp (deneyim puanı) elde edilir. Üredikten sonra 5 dakika geçmeden tekrar üreyemezler. Her verdiğiniz bir çarpık mantarda striderların tekrar üreyebilme süresi %10 kısalır.

Hiç yorum yok