Ads

Bizi İnstagramdan takip edin

Popüler Gönderiler

Mobil Uygulama Nasıl Yapılır? Nasıl Para Kazanılır

 

Mobil Uygulama Nasıl Yapılır? Nasıl Para KazanılırMobil uygulama nasıl yapılır


Mobil uygulama nasıl yapılır? App Inventor ile mobil uygulama yapma? Mobil uygulama yapmayı nasıl öğrene bilirim? Kod yazarak nasıl uygulama yapılır? Kotlin ve Java arasında ki fark nedir?

Mobil uygulama yapma, internette para kazanma denilince insanların gözlerinin önüne çok büyük kod yığınları gelmekte. Aslında sürükle bırak mantığı ile de uygulama da yapılmakta. Sizlerin de aklında çok büyük uygulama yok ise bu İnstagram gibi veri tabanı güçlü uygulama düşünmüyorsanız dediğim şekilde sizlerde uygulama yapıp Google Play üzerinde yayınlaya bilirsiniz.

App Inventor

App Inventor üzerinde tamamen ücretsiz bir şekilde uygulama yapa bilirsiniz. Bu sistem üzerinde tamamen size kalmış algoritma mantığı bulunmakta. Yani nereye basarsan ne olacak şeklinde işlevler vere biliyorsunuz. Bu sayede eklediğiniz fotoğrafa, butona özel işlevler vere bilirsiniz. Bu siteyi tamamen ücretsiz kullana bilirsiniz. Bu site Google tarafından yapıldı Massachusetts Institute of Technology tarafından geliştirilmeye devam etmekte. Özgür bir mobil program yapma sitesidir. Bu demek oluyor ki istediğimiz her uygulamayı yapa biliriz. Eğer tam öğrenirseniz yapamadığınız bir uygulama olmaz.

Nasıl Öğrene Bilirim?

Mobil uygulama nasıl yapılır? Eğitimini Youtube de veya devlet destekli olan BTK Akademi (1 Milyon Yazılımcı İstihdamı) üzerinden ücretsiz öğrene bilirsiniz. Tamamen ücretsiz bir eğitim platformudur. Ücretsiz olduğu gibi üstüne de katılım sertifikası ala bilirsiniz. Bu sertifika ile işlere gire bilirsiniz dostlarım. Bende bu sistem üzerinde 4 farklı sertifika aldım sizlere de zamanınızı boş şeylere harcamak yerine bu sisteme girip güzel işler öğrene bilir hayalinizde ki uygulamayı yapa bilirsiniz.

Kod Yazarak Nasıl Uygulama Yapılır?

Mobil program yaparken aktif olarak Android Studio kullanılmakta. Bu program içerisinde özel şablonlar bulunmakta. Yani diyelim giriş ekranı yapacaksınız program içerisinde hazırı bulunmakta bir tık ile oluşturup kullana bilirsiniz. Yaptığınız uygulamaları denemeniz için sanal bir telefon yani Emulator kullana bilirsiniz. Bu ne işimize ne yarar derseniz şöyle açıklayım: Android 10 için bir uygulama yaptınız sizin telefon da android 10 dan düşük o zaman sanal makineyi kurup deneye bilirsiniz. Gerçek bir telefondan asla bir farkı yoktur.

Hangi Kodlama Dili Kullanılmakta?

Android Studio üzerinde Java ve Kotlin dili bulunmakta. Java dilini herkes duymuştur ama Kotlin 2017 yılında Google tarafından resmi Android geliştirme dili olarak duyurulmuştur. Java ve Kotlin bir arada kullanıla bilir. Kotlin ile Java arasında ki en büyük fark Kotlin kolay ve kafa da kalıcı bir dildir. Android programlamaya yeni başlayacak kişiler için Kotlin öneririm. Hem kolay hem de kafa da kalıcı. Java yeni başlayanlar için zor bir dildir kesinlikle. Java da 15 satırda yazdığınız kodu Kotlin ile 4 satıra indire bilirsiniz. Bu da Kotlin dilinin en büyük avantajı budur.

Uygulama Google Play de Nasıl Yayınlanır?

Mobil Uygulamamızı yaptık sıra da Google Play de yayınlamak var. Google Play de yayınlamak için öncellikle beli bir para vermeniz lazım. Bu para 25 dolar. Peki nereden yayınlayacağız? Google Play Consele üzerinde 25 Dolar vererek hesabınızı Aça bilirsiniz. Bu hesabı açtıktan sonra uygulamanızı sisteme koyuyorsunuz. Açıklamasını, mobil uygulamanızın ismini, ekran görüntülerini de giriyorsunuz. Belli bir süre içerisinde işleme alınıp onay sürecine girmekte.

Uygulamadan Nasıl Para Kazanılır?

Mobil uygulamamızı Google Play de yayınladınız veya yayınlamadınız fark etmeksizin bir Admob hesabı açıyorsunuz. Bu hesap açarken onay süreci var. En fazla 1 gün sürmekte. Bu neden var derseniz bu sistem bir den fazla hesap açmanızı istemiyor. Eğer sistemde kayıtlı olduğunuzu anlarlarsa hesabınızın onaylanmıyor. Eğer hesabınız yok ise onaylıyorlar. O yüzden Admob hesabı açarken unutmayacağınız bir mail hesabınız olsun. Onay aldıktan sonra uygulamanızın ismini giriyorsunuz reklam gösterilmeye hazır hale geliyor. Orada ki verilen kodları alıp uygulamanızın istediğiniz yerine yapıştırın.

Hiç yorum yok