Ads

Bizi İnstagramdan takip edin

Popüler Gönderiler

Adsense Para Kazanma | Adsense Nasıl Onay Alınır

 

Adsense Para Kazanma | Adsense Nasıl Onay AlınırAdsense ile para kazanmak günümüzde her kesin istediği bir şey. Şuan büyük sitelere baktığımızda adsense ile çalışmakta. Adsense de kazanç ne kadar? Nasıl onay alınır? Onay süreçleri nasıl işlemekte? BGBM, TBM, TO nedir? Bunları sizlere hepsini anlatmaya çalışacağım.

Şuanda bende dahil adsense ile para kazanmaya başladık. Adsense gerçekten içerik üretenlere reklam veriyor. Gerçekten içerik üretemiyorsanız veya içerik üretiyorsunuz ama bunlar yalan dolan şeyler ise ne yazık ki onay alamıyorsunuz.  

Adsense de kazanç ne kadar?

siteye gelen insan sayısı ve tıklanma oranına bağlı. Bu tıklanma oranı siteye kaç kişi geliyor bu gelenlerden kaçı reklama tıklıyor. Bunlara adsense çok önem vermekte. Burada devreye iyi reklam yerleşimi gelmekte. Reklam yerleşimini zaten adsense otomatik bir şekilde de yapıyor. Sizler ama yazı içine reklamları uygun bir şekilde eklemenizi öneririm kazançlar oradan gelmekte. Ne kadar tıklanma o kadar büyük kazançlar demektir. Tıklanma başına ise 10 kuruş 20 kuruş bu civarda olur ama tıklanma oranı yüksek ise bunlar 50 kuruş bile ola bilir. O yüzden reklam yerleşimi çok önemli. 

Onay süreçleri nasıl işlemekte? 

Onay süreçleri bazı kişilerde uzun süre bilir. Bu süre yirmi gün bazılarında yedi gün bazılarında ise dört gün. Bunlar sizlere uzun gele bilir ama ne yazık ki yapacak bir şey yok. Onay aldıktan sonra mail gelecektir “siteniz reklam gösterilmeye hazır” diye. Emin olmak isterseniz adsense panelinde site kısmına girin. Sitenizin orada hazır yazacaktır. Sitenizde otomatik reklamları açarak 1 2 saat içinde reklam göstermeye başlaya bilirsiniz.

BGBM, TBM, TO nedir?

Bunlar bizim kazançlarımızı belirleyen durumdur. BGBM bin gösterim başı maliyet demek. Yani sitenize gelip insanlar bin reklam gördükten sonra alacağınız paradır. TBM ise tıklanma başına maliyet demek. Bir reklam tıklanmasında adsense sizlere ne kadar para vereceği yazmakta. TO ise tıklanma oranı demek. Sitenize ne kadar insan geldi bu insanda yüzde kaçı tıkladı bu orandır. TO kısmı ne kadar yüksek ise TBM ve BGBM o kadar yüksek olacaktır. Tıklanma oranı bu işe yaramakta.

Nasıl onay ala bilirim?

Çoğu kişinin merak ettiği soru. “Kaç aydır içerik üretiyorum ama onay alamıyorum”, “Günde siteme 100 kişi geliyor ama onay alamıyorum.” Bunun gibi sorular ile çok karşılaştım. Sizlere dediklerimi yaparsanız kesinlikle onay alırsınız. Sitenizde öncellikle en az 30 içerik ve bu içerikler 200 kelime sayısını geçmesi lazım. Sitenize ayda en az 15 bin ziyaretçi gelmesi lazım. Tabi ki bunlar onay almak için yeterli değil aşağıda ki dediklerimi yapmanız gerekli.

1. Google Search Consele

Web sitenizi Google ye tanıtmanız ve sitenizi Google ye kayıt etmeniz lazım. Bu kısım çok önemlidir. Google ye sitenizi tanıtmadan aramalarda çıkamazsınız. Yapmanız gereken buradan siteye gidip şimdi başla diyorsunuz. Mülk ekle diyerek sitenizi yazıp verilen talimatları uyguluyorsunuz.

2. Google Analytics

Sitenize en az 15 bin ziyaretçi gelmesi lazım dedik. Bu ziyaretçi sayısını görmek için Google Analytics kullana bilirsiniz. Bu sayede sitenizde olan anlık insan sayısını, sitenizde insanlar kaç dakika durmuş, sitenize nereden trafik geliyor bunlar gibi verileri göre bilirsiniz.

3. Hakkımda ve gizlilik politikası ekleyin

Sitenizde hakkımda kısmı olması ciddi anlamda önemli. Siteye incelemeye gelen mühendis bu sitenin sahibi ne yapıyor diye bakıyor. Bu kısmı siz kendinizi abartarak yazın. Uzun tutun iletişim bilgilerinizi koyun. Bu sayede sitenize mühendis bakmadan bile onay vere bilir.

4. Boşta duran kategorileri sil

Başlıkta okuduğunuz üzere sitede olan kategoriler veya iletişim yazdınız ama orada hiç bir yere gidilmiyorsa boş kategori olur. Bu nedenle sitenizde bulunan boşta duran kategorileri silin. Ben bu nedenden dolayı ret yedim.

Hiç yorum yok