Ads

Bizi İnstagramdan takip edin

Popüler Gönderiler

Minecraft Netherite Nasıl Bulunur | Netherite Rehberi | Minecraft 1.16

 

Minecraft Netherite Nasıl Bulunur | Netherite Rehberi | Minecraft 1.16

 Minecraft 1.16 güncellemesi nihayet yayınlandı. Bu güncellemenin teması Nether'dı. Bu güncellemede Nether için yeni biyomlarmadenlercanlılarses değişiklikleriyeni büyülerinşa bloklarıyeni bir ağaç türü gibi çok fazla yenilik geldi. Şüphesiz 1.14 ve 1.13 kadar önemliydi bu güncelleme. Çünkü Nether'a kaç sürümdür bir şey eklenmiyordu. Nether çok basit ve sıkıcıydı. Ama artık bu güncelleme ile Nether'ın kaderi tamamen değişti. Artık Nether bambaşka bir yer. Dilerseniz Netherite'ın nasıl bulunduğuna ve kullanıldığına geçelim.

Netherite ve Antik Kalıntı Nasıl Bulunur


  Öncelikle Netherite Nether'da bulunduğu için Nether'a gitmek için hazırlık yapmanız gerekiyor. Netherite yalnızca elmas ve Netherite kazma ile kırılabiliyor. Bu yüzden yanınıza elmas kazma almanız gerekiyor. Nether eskisi kadar güvenli olmadığı için daha sağlam gitmelisiniz. Bilmeyenler için Nether Portal için en az 10 adet obsidyen ve bir çakmak gerekiyor. Obsidyenleri resimdeki gibi dizdikten sonra çakmağı herhangi bir yerden çakmalısınız.



  Nether'a girdikten sonra herhangi bir yerden aşağıya doğru merdiven şeklinde kazmaya başlayın. Netherite maalesef saf halde bulunmuyor. Bu yüzden Netherite'ı antik kalıntı olarak bulabilirsiniz. Antik kalıntılar 8. ve 16. katmanlar arasında bulunuyor. Bu katmanlara kadar indikten sonra etrafı kazmaya başlayın. Bulmak çok kolay değil, özellikle de iyi bir kazmanız yoksa bulmanız kolay olmayabilir. Bir tane bulduktan sonra etrafını da kazın. Genel olarak etrafında en az bir tane antik kalıntı bulunuyor.


  Bir tane bulup bırakmayın, bir tane Netherite külçesi için en az 4 adet antik kalıntı gerekli. yeteri kadar antik kalıntı bulduktan sonra bu kalıntıları fırında pişirerek Netherite hurdası elde etmeniz gerekiyor.



  Antik kalıntıları eritip Netherite hurdası elde ediyorsunuz. Ama hala iş bitmedi! Evet biraz zorlu bir iş. Altın olmadan Netherite hurdası tek başına bir işe yaramıyor. Netherite hurdasını Çalışma masasından craft etmeniz gerekiyor.



Netherite Külçesi Ne İşe Yarar

Elmastan daha güçlü ve daha verimlidir. Üstelik Netherite ile yapılan eşyalar lavda ve ateşte yanmıyorlar, yüzüyorlar. Netherite kullanarak daha güçlü zırhlar, aletler yapabilirsiniz. 



  Çalışma masasında bir adet demirci masası üreterek elmastan olan eşyalarınızı Netherit'a yükseltebilirsiniz. Ayrıca itemlerinizin büyüsü de gitmiyor.



  Bir adet demirci masası yaptıktan sonra eşyalarınızı Netherite olarak güncelleyebilirsiniz.



  Bu yazıda antik kalıntı nasıl bulunur, Netherite hurdası nasıl elde edilir, Netherite külçesi nasıl yapılır, nasıl kullanılır gibi konulardan bahsettik. Umarız yazı faydalı olmuştur. Keyifli oyunlar...

Hiç yorum yok